19.7.2009

Sesame Wine

Seesamiviiniä, olkaa hyvät! Outo nimi perustuu assyrialaiseen legendaan, jonka mukaan jumalat joivat seesaminsiemenistä tehtyä viiniä, kun he kokoontuivat luomaan maailmaa.

Kuvaaminen oli taas kerran haasteellista, koska aurinko oli liian voimakas ja varjossa... no jaa, isompi kuva kertoo kaiken. Sesame jaspis on selkeästi VIHREÄ sävyltään, ei sinertävä.

Kaulakorussa on siis Sesame jaspista markiiseina, 8 mm, 6 mm ja 4 mm pyöreinä helminä. Väleissä kirkkaita hopeasisuksella varustettuja siemenhelmiä. Korvakoruissa 4 mm pyöreitä helmiä kierteisillä lenkeillä ketjuun ripustettuna. Korviksista auringossa otettu lähikuva, kun ne ovat isommassa kuvassa niin hämärät. Kannattaa klikata kuva isommaksi.

Tämä setti ei taida olla tyypillistä minua, koska en ole yleensä jaspisten ystävä enkä käytä juurikaan hillittyjä ja hempeitä koruja. Tämä nyt sattuu sopimaan tismalleen ensi viikolla oleviin syntymäpäiväjuhliin valitsemaani puseroon. Päivänsankari täyttää 80 vuotta. :)

May I offer You a glass of Sesame Wine? The strange name is based on Assyrian legend, which tells how the gods, when they met to create the world, drank wine made from sesame seeds.

Photographing was once again a challenge, because the hot summer sun was too sharp, and in the shade... well, the bigger photo tells it all. :( Sesame Jasper is clearly GREEN, not blue-ish.

In the necklace I have Sesame Jasper in marquise, 8 mm, 6 mm and 4 mm round beads. In between them there are clear silver lined seed beads. In the earrings I used 4 mm round beads, which I hung on a piece of chain with spiral links. Please click the photo to view it bigger. In the upper left corner I have better photo of the earrings (taken in the sunlight).

This set is not quite my typical style, for I'm not a big friend of Jaspers - even the sweet pastel colours and the humble design are not me. But this just happens to fit perfectly to the blouse I'm going to wear on a birthday party next week. We are going to celebrate his 80th birthday! :)

7 kommenttia:

Muikku kirjoitti...

Ehanasti rytmittyy markiisit ja pyöreät <3 Tykkään.

Jorisa kirjoitti...

voi hertsyygel mitkä mierteiset lenkit noissa korviksissa!!!!! ja tosiaan todella Upeasti rytmittyy noi helmet tossa kaulakorussa. Ihana! Ja tosiaan ihan erilainen kuin mitä yleensä sulta on saattanut nähdä. Mutta kun korvikset on runsaat, kaulakoru voi olla sit vähän yksinkertasempi....

Amalia kirjoitti...

Kaunis setti. Korvikset on ihanan runsaat. Vaikka setti ei olisikaan tyypillisintä sinua, niin mielessäni nään sen sopivan sulle täydellisesti.

Anzu kirjoitti...

mä aina ihastelen näitä sesamekiviä, ku en ite osaa niitä käyttä mutta muut saavat mahtavia teoksia niistä aikaseksi !

Piia kirjoitti...

Viinin perään en ymmärrä mut koru on ihana!!!!

Paula kirjoitti...

Kaunis koru, kiva rytmi noilla helmillä - ja korvikset on todella täyteläiset.
Värinä en miellä korua oikein Sushukkaseks, mutta muuten se on ominta sua.
Mii laiks.

http://marjonsivuilut.blogspot.fi/ kirjoitti...

Nämä kivet eivät jätä kylmäksi..kävin tihruttelemassa näitä kaulakorun kiviä suurennettuna ja ..Avot.. on ne makean näköisiä.. Noissa korvakoruissa tuo runsaus miellyttää suunnattomasti.